De Silva, S.S. & Soto, D. 2009. Climate change and aquaculture:
potential impacts, adaptation and mitigation. En Cochrane, K.; De Young, C.;
Soto, D.; Bahri, T. (eds). Climate change implications for fisheries and
aquaculture: overview of current scientific knowledge. FAO Fisheries and
Aquaculture Technical Paper. No. 530. Rome, FAO. 151-212.
FAO, 2017. Adaptation strategies of the aquaculture sector to the impacts
of climate change, by Pedro B. Bueno and Doris Soto. FAO Fisheries and
Aquaculture Circular Nº 1142. Rome, Italy.
FOESA, 2013. Cambio climático y acuicultura. FOESA, Madrid, España. 210 pp.
García, C. & Remiro, J. 2014. Impactos del Cambio Climático sobre la
Acuicultura en España. Oficina Española de Cambio Climático, Ministerio de
Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente. Madrid, 38 pp.
Handisyde, N.T.; Ross, L.G.; Badjeck, M-C. & Allison, E.H. 2006. The
effects of climate change on world aquaculture: a global perspective. Final
Technical Report, DFID Aquaculture and Fish Genetics Research Programme,
Stirling Institute of Aquaculture, Stirling, U.K., 151 pp.
Holmyard, N. 2014. Climate Change: Implications for Fisheries &
Aquaculture: University of Cambridge and Sustainable Fisheries Partnership,
UK 15 pp.
IPCC, 2013. Resumen para responsables de políticas. En: Cambio Climático 2013:
Bases físicas. Contribución del Grupo de trabajo I al Quinto Informe de Evaluación
del Grupo Intergubernamental de Expertos sobre el Cambio Climático”
[Stocker, T.F.; D. Qin, G.-K. Plattner, M. Tignor, S.K. Allen, J. Boschung,
A. Nauels, Y. Xia, V. Bex y P.M. Midgley (eds.)]. Cambridge University Press,
Cambridge, Reino Unido y Nueva York, NY, Estados Unidos de América.
Kersting, D.K. 2016. Cambio climático en el medio marino español: impactos,
vulnerabilidad y adaptación. Oficina Española de Cambio Climático,
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente. Madrid,166
pp.
Losada, I.; Izaguirre, C. & Diaz, P. 2014. Cambio climático en la costa
española. Oficina Española de Cambio Climático, Ministerio de Agricultura,
Alimentación y Medio Ambiente. Madrid, 133 pp.
MAGRAMA. 2013. Plan Estratégico Plurianual de la Acuicultura Española
2014-2020. 396 pp.
OECC, 2006. Plan nacional de adaptación al cambio climático (PNACC). 59
pp.
OECC, 2014. Plan nacional de adaptación al cambio climático. Tercer
programa de trabajo 2014-2020 (3PT-PNACC). 57 pp.